Τι είναι τα Λειτουργικά Τρόφιμα;

7 μήνες πριν

Τι είναι τα Λειτουργικά Τρόφιμα; Λειτουργικά τρόφιμα είναι τα τρόφιμα στα οποία έχουν προστεθεί συστατικά που παρέχουν μεγάλο όφελος για την υγεία, όπως αντιοξειδωτικές ουσίες, φλαβονοειδή, προβιοτικά/πρεβιοτικά, ω-3 λιπαρά οξέα, …

Ισορροπημένη διατροφή, μια οικογενειακή υπόθεση!

2 έτη πριν

Ισορροπημένη διατροφή, μια οικογενειακή υπόθεση! Οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης εποχής, ο συνεχής «βομβαρδισμός» των ΜΜΕ όλο και περισσότερων ανθυγιεινών προϊόντων διατροφής, η μεγαλύτερη συχνότητα delivery στο σπίτι είναι ορισμένοι …

Ημικρανία και διατροφή

4 έτη πριν

Ημικρανία και διατροφή Η ημικρανία είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις έντονου πονοκεφάλου, που συνήθως συνοδεύονται από εκδηλώσεις όπως ναυτία και εμετούς. Η κρίση διαρκεί κάποιες ώρες και …

Ο Κύκλος του Στρες και οι συνέπειες στον οργανισμό μας

4 έτη πριν

Ο Κύκλος του Στρες και οι συνέπειες στον οργανισμό μας Δυστυχώς, στις μέρες μας το ποσοστό των ατόμων που πάσχουν από έντονο στρες έχει αυξηθεί ραγδαία. Τι ορίζεται ως στρες; …

Η Θρεπτική Αξία και οι Ευεργετικές Ιδιότητες των Μανιταριών

4 έτη πριν

Η Θρεπτική Αξία και οι Ευεργετικές Ιδιότητες των Μανιταριών Μανιτάρι ονομάζεται κοινώς το ορατό μέρος πολυκύτταρων μυκήτων. Υπάρχουν 38.000 ποικιλίες μανιταριών στον κόσμο. Κάποιες από αυτές είναι εδώδιμες (φαγώσιμες) και …

Ισορροπημένη Διατροφή ανά Εποχή

4 έτη πριν

Ισορροπημένη Διατροφή ανά Εποχή Ισορροπημένη διατροφή σημαίνει: Κατανάλωση ποικιλίας φρούτων και λαχανικών Κατανάλωση ψαριών που θα μας δώσουν τα ωφέλιμα ω3 λιπαρά οξέα κ.ά. Μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρέατος Κατανάλωση γαλακτοκομικών …

Αγκινάρες με φινόκιο στην κατσαρόλα

4 έτη πριν

Αγκινάρες με φινόκιο στην κατσαρόλα Υλικά 4 αγκινάρες 1 φινόκιο μεσαίου μεγέθους 4 – 5 καρότα 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ½ ματσάκι άνηθο 1 κρεμμύδι ξερό λεμόνια …

H βιταμίνη D και τα οφέλη της

4 έτη πριν

H βιταμίνη D και τα οφέλη της Η βιταμίνη D ανήκει στην κατηγορία των λιποδιαλυτών βιταμινών η οποία παράγεται στον οργανισμό μας μέσω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά υπάρχει …

Μανιτάρια με λαχανικά

4 έτη πριν

Μανιτάρια με λαχανικά Υλικά που χρειαζόμαστε για τέσσερις έως έξι μερίδες: ένα κιλό μανιτάρια ½ κιλό κολοκυθάκια χονδροκομμένα ¼ κιλό σπανάκι 2 μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ένα φλιτζάνι …

Η «ασπίδα» του οργανισμού ενάντια στον καρκίνο

4 έτη πριν

Η «ασπίδα» του οργανισμού ενάντια στον καρκίνο Δυστυχώς τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου έχουν αυξηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, το περιβάλλον, η κληρονομικότητα, τα βλαβερά πρόσθετα …

Σησάμι, ένας διατροφικός πλούτος!

4 έτη πριν

Σησάμι, ένας διατροφικός πλούτος! Το σησάμι θεωρείται ως ένα από τα αρχαιότερα ετήσια ελαιοδοτικά καλλιεργούμενα φυτά και η σημασία του στους αρχαίους πολιτισμούς υπήρξε σημαντική. Πριν από την εποχή του …

Χημεία του Εγκεφάλου και Διατροφή

5 έτη πριν

Χημεία του Εγκεφάλου και Διατροφή Ο εγκέφαλος εργάζεται διαρκώς για την παραγωγή ικανοποιητικών ποσοτήτων νευροδιαβιβαστών, ώστε τα επίπεδά τους να είναι σε ισορροπία. Αυτό γίνεται με το να αυξάνει ή …

Page 1 of 212