1η Πανελλήνια Επίδειξη Olympus Open Wheelchair Tennis 2016

1η Πανελλήνια Επίδειξη Olympus Open Wheelchair Tennis 2016 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στον κλειστό γήπεδο Τένις του Πολυχώρου Nouvelle πραγματοποιήθηκε η 1η Πανελλήνια Επίδειξη του Olympus Open Wheelchair Tennis 2016 το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη της Λάρισας από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο διοργανωτής του Τουρνουά κος Κώστας Βαζούρας παρουσίασε το Τουρνουά, καθώς και έκανε γνωριμία με το άθλημα του Προσαρμοσμένου Τένις στους παρευρισκόμενους.

Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης διεξήχθη παιχνίδι Τένις ανάμεσα στον κο Κώστα Βαζούρα και στον κο Πολυχρόνη Παπουνίδη, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής ΑΠΘ – Προπονητή Τένις με πολλές συμμετοχές σε τουρνουά και πολύχρονη εμπειρία στην προπονητική παιδιών με ή χωρίς Αναπηρίες.

Στο τέλος τα παιδιά είχαν την βιωματική εμπειρία να αλλάξουν μπάλες με το κ. Βαζούρα για να γνωρίσουν το προσαρμοσμένο Τένις.

Το Olympus Open Wheelcair Tennis 2016 θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2016 στην πόλη της Λάρισας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Λάρισα με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Ορφέα και την συνδιοργάνωση του ΕΦΟΑ ΤΕΝΙΣ, του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας. Λόγω των συνεργατών από την Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε να ξεκινήσει το ταξίδι της γνωριμίας με το προσαρμοσμένο τένις από την Θεσσαλονίκη και το Ωραιόκαστρο και θα ακολουθήσουν πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Την τεχνική στήριξη αναλαμβάνει ο κος Ανδρέας Κουλουριότης, διευθυντής της ALLMED και την ιατρική φροντίδα ο κος Γιάννης Γκέλσης, φυσικοθεραπευτής και Επιστημονικός Συνεργάτης Α.Π.Θ.

Ευχαριστούμε:

Την Ομάδα Αποκατάστασης «reALhabilitation team» για την υποστήριξη και συγκεκριμένα τους:

  • Μπεσίρη Θεόδωρο – Φυσικοθεραπευτή
  • Τσαλαβούτα Ιωάννη – Υδροθεραπευτή
  • Βαρυτημίδη Χαράλαμπο – Εκπαιδευτής Wheelchair
  • Σαπουντζόγλου Αντώνη – Σύμβουλος Ειδών Αποκατάστασης
  • Κουβάτση Γεωργία – για την παρουσίαση
  • Πραβητιαννού Μαριάννα – για την υποστήριξη
  • Το επίσημο site του Olympus Open Wheelcair Tennis 2016

Περισσότερα στο : http://www.kinesiotherapy.gr/

wheel3 wheel2 wheel1

 

Επιμελεια

Ιωάννης Γκέλσης

Ο Γκέλσης Ιωάννης είναι Πτυχιούχος του τμήματος Κινησιοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας της Εθνικής Γυμναστικής Ακαδημίας Σόφιας, Βουλγαρία το 1998 με διπλωματική εργασία “Εφαρμογή σύνθετου κινησιοθεραπευτικού προγράμματος σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση”. Έχει παρακολουθήσει πλήθος Σεμιναρίων όπως «Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία της Σπονδυλικής Στήλης « (McKenzie), “Σύνδρομα Μυοπεριτονιακού Πόνου –

To Iστολόγιο μου στο medidiatrofi.gr

Σχόλια