Προλάβετε τα σημάδια του χρόνου
Γράφτηκε από 5 μήνες πριν / Διατροφη & Διαιτολογια

Προλάβετε τα σημάδια του χρόνου

Το όμορφο δέρμα, τα γερά νύχια και τα λαμπερά μαλλιά εκτός από το ότι μας προσδίδουν ομορφιά, αντικατοπτρίζουν την υγεία του οργανισμού μας. Το άγχος, το στρες, η σωματική κόπωση και η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελούν μερικές από τις απειλές της υγιούς εμφάνισης τους. Πολλοί θεωρούν τα καλλυντικά ως το σημαντικότερο βοήθημα όμως μια ισορροπημένη διατροφή αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη παράμετρο που συχνά υποτιμάμε.

Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, κρέας και γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, φτωχή σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και πλούσια σε ελαιόλαδο, φρέσκα φρούτα όπως τα εσπεριδοειδή και φρέσκα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι και το καρότο, συμβάλει στην υγεία των ιστών όπως το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά.

Αποφύγετε την κατανάλωση τηγανιτών και αλκοόλ καθώς και την υπέρμετρη κατανάλωση καφεΐνης ενώ παράλληλα βάλτε στη διατροφή σας καλές πηγές αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Ε, γνωστή και ως η βιταμίνη της νεότητας, καλές πηγές αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο, τα ψάρια και οι ξηροί καρποί. Άλλα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την αντιγήρανση είναι η βιταμίνη C, το β – καροτένιο, το σελήνιο, τα φλαβονοειδή, οι πολυφαινόλες και οι τανίνες. Καλές πηγές τους αποτελούν τα λαχανικά, τα φρούτα, το πράσινο τσάι, τα πλήρη και ανεπεξέργαστα δημητριακά και το κόκκινο κρασί.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε την κατανάλωση υγρών. Το σώμα μας αποτελείται από 60-70% νερό και το συνολικό ποσοστό νερού μειώνετε με την πάροδο του χρόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα άτομα άνω των 50-60 ετών να παρουσιάζουν πιο συχνά αφυδάτωση. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα μας βοηθούν να αναπληρώσουμε τα υγρά που χάνονται από τον οργανισμό μας. Προτιμήστε φυσικό μεταλλικό νερό γιατί πέρα όλων των άλλων μας προσφέρει θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο.

Επιμελεια

Ελένη Φουσέκα

Η Ελένη Φουσέκα  γεννήθηκε στην Χαλκίδα  το 1983. Μεγάλωσε στην Αμάρυνθο Ευβοίας  και το 2000 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Αμαρύνθου. Στα τέλη του 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Eίναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ). Συνεργάτης της Επιστημονικής ομάδας Medi Διατροφή και επιστημονικός συνεργάτης της ο

To Iστολόγιο μου στο medidiatrofi.gr

Σχόλια